Gårdagen

Igår matade Miki tre katter utanför mitt fönster, eller rättare sagt två. Hon jagade nämligen iväg en av katterna genom att kasta mina svenska kronor som jag hade så fint sparat. Inte för att jag behöver dom men ändå.

Inte nog med det.

Senare på kvällen fick ett gäng småkillar för sig att jävlas med oss. Som vanligt alltså. De knackade på fönstren och ringde på ringklockan. Miki som var fly förbannad fick nog och bestämde sig för att gå ut och kasta något på dem, vad? Jo, min hårborste.
Hon kom dock snabbt tillbaka, med hårborsten. Ungarna på gatan hade nämligen noterat att Miki kom ut i uppknäppta jeans. HAHA! Jag har full förståelse om dom hade svårt att ta henne på allvar trots att hon skrek och var vansinnig, hehe.

MammaMiki

Jag trodde det skulle kännas annorlunda att flytta hemifrån för första gången i sitt liv, för det är ju det jag har gjort. Det känns inte allt faktiskt, det känns som det ska va såhär.
Nu har jag kommit på varför. Svaret är MammaMiki. Jag har bara bytt mamma, klart det känns som att bo hemma!

Det är Miki som väcker mig när klockan är två på eftermiddagen och hon tycker att jag sovit för länge, det är Miki som ser till att jag har ätit, det är Miki som skrattar åt min unga ålder (bör observeras att damen i fråga bara är 4 år äldre än mig, inte är hon klokare heller;) och det är Miki som städar och diskar (med städtanten)!

Det är även Miki som matar katterna utanför mitt fönster, som sedan sitter och skriker utanför hela natten lång.

Hjälp

Ber om ursäkta för dålig uppdatering. Men utan Miki är livet här ganska så lugnt! ;)

Idag väckte hon mig med sin förbaskade Jesus-musik, som vanligt (Inte Carola, utan något mycket läskigare..) 
Jag lovar iallafall att om dom spelade musik när Jesus korsfästet, så var det den låten som spelades!!

Miki vs. Råttorna

Vet inte längre om ni läser för att ni vill veta hur det går med råttorna. Eller om ni fortfarande är intresserade av Miki.

På Mikifronten är det tomt, jag har inte sett till henne på länge. Hon dog väl när Fenerbahce VANN!! (3-1)

På råttfronten har jag däremot ny information, råttor kan inte spy. Visste ni det? Nu vet ni det.

Övergiven

Ikväll spelar vårt älskade lag Fenerbahce mot det andra stora laget i Turkiet. Fenerbache - Galatasaray. De två största lagen möts alltså ikväll. Denna match kommer det talas om i evigheter. Kvällen i ära bär jag min finfina tröja;


Jag är dock övergiven. Jag ska se matchen i min ensamhet, på datorn. Det är okej. Min fru MikiMarsvin sitter förmodligen vid det här laget på stadion där matchen spelas, på VIP. Jag vet inte vad det är för stackare hon utnyttjar för att sitta där just nu. Jag skulle kunna vara avundsjuk men istället gläds jag åt henne...

Eller inte. Miki din jävel!!!!!!!

Råttornas rike



Herren på bilden (ja, råttan) fotades för några dagar sedan, då han fortfarande var i livet. Idag är han död och begraven(?). Kanske inte den bästa bilden, men jag ville inte skrämma honom.

Jag håller er uppdaterade på råttfronten, oroa er inte.


Sondmatad

(Inlägget skrevs igår)

Igår när Miki kom hem och skulle gå och lägga sig såg hon ut såhär:

 


Jag sondmatade henne med Resorb och idag var hon återställd. Tur att hon har mig!


Sekt-Miki

(Inlägget skrevs igår)

Jag har länge misstänkt att Miki är medlem i någon slags sekt. Nu är det bekräftat. Jag har hittat dessa lila kors/stjärnor runtom i hela lägenheten. Det är Miki som gör dom. Hon erkänner det inte men jag vet det, jag ser det i hennes blick.

Eftersom jag av egen erfarenhet vet att Miki inte är den mest talangfulla när det kommer till att rita och måla, så misstänker jag att hon har försökt rita davidsstjärnan. Har jag en jude i mitt hem?

Någon som känner igen dessa mystiska tecken? Vad tror ni det är för sekt Miki joinat?


Miki och Städtanten

(Inlägget skrevs igår)

Miki har inte varit hemma på hela dagen, ändå har inte internet funkat som det ska, mystiskt. Jag frös alltså inte ihjäl inatt och alla kroppsdelar verkar funka som dom ska, så förlamad är jag inte heller.

Imorse försökte Miki bli polare med städerskan. De trodde nog båda att jag sov (vilket jag gjorde till och från) för jag kunde höra att dom pratade om mig. Miki pratade om mig iallfall, det gjorde nog inte städerskan, fast det fattade väl inte Miki.

De verkade bli riktigt tajta på den lilla tiden de städade tillsammans (ni läste rätt), för när Miki lämnat lägenheten och jag nyss vaknat upp hör jag städerskan stå och skrika ”Miki, Miki” i fönstret vid gatan. Jag, som var halvnaken, satte på mig byxorna ut och in och pallrade mig upp ur sängen, städerskan såg väldigt besviken ut när det var jag som kom och inte Miki.

Hon ville bara att jag skulle stänga fönstren, för annars kom råttorna in. (Det finns hopp på råttfronten!<3) Nu kanske ni tror att jag är jättehaj på turkiska som förstod vad hon menade, men icke. Städtanten gestikulerade och härmade en hoppande råtta så att jag verkligen inte skulle missförstå!


Paparazzi

Jag känner mig uppskattad när folk jobbar med mig och inte mot mig. Tillsammans kan vi övervinna MikiMarsvin.

Fick ett anonymt mail med otäcka bilder på Miki idag. (Okej, det var inte anynymt, det var Lina, men det lät mer mystiskt så)

Mailet innehöll dessa två bilder:

OBS! Känsliga läsare varnas. Otäcka bilder.


Bild1. Tyckte ni att bilden jag publicerade förut idag var otäck? Kolla i så fall in den här! Här knivhotar Miki sin kamrat till livet. Man kan se hur Lina verkligen försöker fly för sitt liv!


Bild 2. Här ser vi att MikiMarsvin till och med sätter skräck i lokalbefolkningen. Turkarna i bakgrunden ser ju minst sagt skräckslagna ut!

Jag ser fram emot ett vidare sammarbete med Lina.

Min första kommentar

Tänkte bara lite snabbt slänga in "svar på tal" här, då jag fått min första kommentar! (Om man inte räknar MikiMarsvins terrorattacker i kommentarsfälten.)

-----

Postat av: Lina (inlägget: "Miki poserar.")
"Hahaha! Jag tycker i alla fall att hon ser ovanligt snygg ut för att vara en person som behöver vård... ;)"


Malin svarar: Lina... Du vill väl inte också ha en röd ruta? Var försiktig med vad du säger! ;)

-----

Till er andra; Kommentera gärna, jag ser ju att ni är här! Mohah


Är jag en råtta?

Det här har egentligen inte med Miki att göra men jag måste berätta då det kan påverka mitt framtida bloggande. Såhär är det, råttmördarna har använt sig av gift i någon form för att avlägsna djuren, vilket har resulterat i massa damm på golven och gift i luften.

Städerskan hoppande in tidigare och sa att vi skulle öppna fönstren, vad vi förstod skulle det vara farligt att andas in. Det blev jobbigt kallt förstås, så jag stängde fönstrerna. Vad väljer man, frysa ihjäl eller bli ihjälgasad? (Okej, det kanske inte finns ett självklart val, men jag valde gaskammaren.)

Det ångrar jag nu. Gifterna har börjat ta över min kropp! Först kände jag att det började svida och sedan tappade jag känslan i läpparna och näsan. För att inte tala om hostan. Förstår ni? Jag har andats in gasen i timmar och nu dödar den mig. Nu har jag även börjat känna av det i vänster sida av ansiktet, precis vid ögat.

Sen insåg jag att all denna "damm" inte bara ligger på golven, den är överallt! Det är i sängen, drickglasen (vilket betyder att jag druckit giftet, jag kommer fräta upp innifrån), tandborsten osv.

Har försökt förklara allvaret för Miki, men hon kom hem packad som vanligt, så hon har ju ingen känsel någonstans.

Inatt är det jag som sover med fönsret öppet,den saken är säker. Risken finns att jag istället fryser ihjäl men jag är hellre död än förlamad.

Miki poserar.



Gröna rutan: Så här poserar en normal, vacker och intelligent människa, Lina!

Röda rutan: Så här poserar någon som behöver vård. Dvs MikiMarsvin ♥


Kampen mot RåttMördarna.


(Snodde bilden från Mikis blogg)
Detta var alltså det meddelande vi lämnade imorse innan vi drog till skolan. Jag skrev på lappen (därav den vackra handstilen) men Miki lovade att ta på sig ansvaret om detta skulle skapa problem.


Miki-fakta!

Dags för lite mer fakta om MikiMarsvin!

1. Jag har den senaste veckan upptäck Mikis kärlek till kristen musik, främst Carola. Hon spelar jullåtar på högsta volym här hemme och jag får bokstavligen hota henne för att byta. (Mitt favorithot just nu är: "Jag ska slå dig när du sover." Av den enkla anledning att detta är det enda tillfället hon ligger still, svårt att träffa annars.)

2. Miki är kär i vår hyresvärd. Känslorna är dock inte besvarade.

3. Motoriken är inte på topp. Idag vässade hon pennan vid papperskorgen och helt plötsligt tappade hon bort pennvässaren. Undertiden hon vässade pennan! Jag har väldigt svårt att förstå hur detta kunde ske, men Miki kan! ;)

4. Hon tror att hon kan kommunicera med städerskan. Städerskan är ofta på besök, inte för att städa dock. Hon pratar på och Miki svarar alltid lika glatt "Tamam!" (okej). Städerskan skulle kunna fråga henne om hon vill äta bajs och Miki skulle ändå svara "okej".


MikiMarsvin

Idag har Miki spenderat hela dagen på en frisörsalong, för att bli lite mer som mig. Hon har nämligen skaffat sig långt hår! Fake-Miki utvecklas! Jag väntar spänt på nästa ingrepp.

Vad har då jag gjort under dagen? Jo, jag har suttit vid min dator och surfat på internet (som bara funkar när Miki inte är hemma), spolat hennes tandborste i toaletten, sett en död människa (fett läskigt!), matat råttorna med alla Mikis piller (hon har 100-tals, för olika ändamål) och helt enkelt kunnat slappna av. Skönt :)

När MikiMarsvin kom hem igen började min skräckfyllda vardag. Hon spelar sin religösa musik (Carola) och pratar om oviktiga saker, som exempelvis hennes födelsedag (som för övrigt är den 8e Aug, för er som undrar lika mycket som mig).

Nu har vi precis kommit hem (vi stack ut eftersom internet krashade när hon kom hem). Än har inte morgonrocken kommit fram, men hon har intagit datorn. Påsen den här gången är väl egentligen hennes hår. Vinet har hon druckit ute. Ciggen sitter där den ska.

Tack för mig.
/Malin the master.

Update! Carola är i full gång igen, Miki sjunger med. Helt plötsligt utrbister hon "vänta, jag ska göra det där bättre!". Fem sekunder senare "så, nu låter det bättre".
Jag hör ingen skillnad, hon låter ju inte som Carola direkt....

Miki vädjar

Miki vädjar. Finns bara några problem..

1. Hon gör det på "danska". (Inte ens danskarna förstår)
2. Hon har inga fans.
3. Hon är för gammal för BRIS (Barnens Rätt i Samhället)
4. Ingen skulle vilja mörda en skönhet som mig.


(Observera att danskan på hennes blogg är BRA danska om man jämför med hur hon talar)


Skammen

Idag bestämde sig Miki för att väcka mig med onödigt hög musik (som vanligt alltså). Det vad bara det att den här gången kände jag ingen ilska, jag kände skam. Låten hon satte på var nog den sämsta jag någonsin hört.

Låt mig säga såhär, jag lyssnar hellre på dansband, jag lyssnar hellre på hennes danska. Jag kan inte riktigt kategorisera vad det var för musik hon spelade, må hon aldrig spela det igen.

Jag låg och hoppades på att grannarna inte var hemma, så att de inte kunde höra oljudet från vår lägenhet. Om dom var hemma, kommer vi aldrig mer bli bjudna på grannfest, det är en sak som är säker.


Detta är på riktigt.

Det hände förra veckan. Miki fick för sig att hon skulle skulle leta upp en låt som hon inte hade hört på länge. Det visade sig bli en riktig skräckupplevelse för min del.

Saken var den att hon gett sig fan på att hon skulle hitta den, hon gav inte upp. Det tog timmar! Hon blev argare och argare. Jag satt i hörnet av min soffa och tryckte mig mot väggen för att vara så liten som möjligt.
Jag fick onda ögat så fort jag öppnade käften. Spelade liksom ingen roll om jag sa snälla saker. Så jag slutade prata.

Jag fick en flashback nu när hon nyss sa "Jag letar efter en låt, jag kan inte hitta den". Skräck. Jag vill inte uppleva det igen.

Tänkte bara dela med mig.

The Monster is back

Miki är hemma och jag lever. Reaktionen på lappen var till en början ganska lung, men sedan urartade det. Jag hann stoppa det innan det var försent. Jag har börjat lära mig hur jag ska hantera djuret ;)

Iallfall. Hon klampar in genom dörren (av någon anledning står hon också och stirrar i dörröppningen i nån minut innan hon verkligen bestämmer sig för att gå in), uppklädd och fin som vanligt! Sedan tar det två minuter så ser hon ut såhär:



1. Det första hon gör att att slänga sig över bloggen. Svära lite (läs mycket) om internet är segt.
2. Vinflaskan fram!
3. Här brukar det vanligvis sitta en cigg.
4. Nya påsar, som vanligt.
5. Hennes allt. (Den ökända rosa fluffiga morgonrocken)


Idag överraskade hon mig med en ny brytning! Idag var det inte danskan hon kom hem med, utan mer en rysk brytning(?). Jag saknar danskan lite.
Efter en liten stund kommer marsvinet inom henne fram. Tänk er ett marsvin med allvarliga hjärnskador, hästtänderna far som bara den och hon gör ofrivilliga höga tjutande ljud. 
Till det spelar hon samma låtar om och om igen, gärna låtar där hennes namn nämns (så att hon får känna sig lite extra självgod).

Måste verkligen kolla upp om det finns något psykhem i närheten.


Råttattack.

 



Jag hittade den här lappen när jag var ut med soporna. Den sitter på vår ytterdörr.
"Jaha."-tänker ni.
"Hjälp."-tänker jag.

Jag kommer få stryk. Av Miki. Varför? Det kan jag omöjligt veta än, antagligen för att jag inte slog ner snubben som satte upp lappen? Jag har svikit råttorna. Jag har svikit Mikis vänner.
Vet inte än om hon kommer bli mest arg över att de ska döda hennes vänner precis som dom dödade vår katt, eller att vi inte får komma hem innan kl 18.00. Det blir förmodligen en kombination.
Fast vänta nu? Kommer inte detta krocka med städtanten? Oh No. Hon kommer få psykbryt.

Tänk att en sån liten grej kan vara så skräckfyllt i Mikis närhet. Ska jag plocka ner den? Nej, det vore ju själviskt. Jag låter den sitta kvar så att någon kan stoppa denna gaskammare. Jag gör det för råttorna!

Önska mig lycka till. Jag återkommer (om jag är i livet.)
/Malin


Miki, jag saknar dig!

Miki är inte hemma. Ni tror att det är lugn och ro då?
ICKE! Miki kan nämligen ställa till det utan sin närvaro! Skills.

Som igår, Hanna (min kusin på besök) öppnade frysen för att hämta is. Hon möts av en frys full av vodka. Vem drack vodka sist? Miki såklart! Satte hon på korken ordentligt? Självklart inte!

Miki♥


Jag ska förresten göra mig av med basketbollen vi har här hemma innan hon kommer hem (det kommer betyda X antal fler timmars sömn för min del) ;)

Tips

Jag har dödssjukan, eller något i den stilen. Då behöver man förstås någon som uppmuntrar och tar hand om en! Ingen fara på taket, inga kor på isen (som min vän Lina skulle ha sagt), det där sköter Miki!

Här har ni 6 heta tips på hur man uppmuntrar sin sjuka kamrat:

1. Spela lite extra hög musik, helst samma låt om och om igen.
2. Överdriv med danskan.
3. Gör galna, omänskliga grimaser så att din kamrat tappar andan av skratt (resulterar i hostattack)
4. Överge henne/honom sedan.
5. När du kommer tillbaka tänder du alla lampor i hela lägenheten (OBS, extra effektivt om den sjuke sover)
6. Tvinga upp den sjuke ur sängen för att sedan överge henne/honom igen.


Miki-fakta!

Tänkte börja med en kategori "Miki-fakta", där får ni läsa lite om den riktiga Miki.

Ta mig inte fel, Miki är jättesöt (på långt håll i mörker), men ibland undrar man vart hennes föräldrar hittade henne...

1. Ibland är hon extra söt, som när man satt väckarklockan på 08.00 men hon drar igång med sin "musik" kl. 07.20. Först ligger man och funderar på hur man skulle kunna skada henne som mest, men man inser sen att hon bara gör detta eftersom hon saknar en så mycket och helt enkelt vill att jag ska komma upp och umgås. Då är hon förlåten. Tills nästa gång det händer.

2. Sen har vi danskan. Jag vet inte riktigt varifrån det kommer.. Någon måste ha sagt till henne nån gång att hon är bra på danska. DU som gjorde det, jag ska döda dig.

3. Miki har en tendens till att överdriva det här med shopping. Okej om hon vill kika in i en klädaffär om man passerar, men en kiosk?! För att sen handla upp hela stället? Hon skulle må bra av att bli rånad.


4. Katter. Behöver jag ens nämna att hon kidnappade en katt från Asien? Han rymde härifrån, jag förstår honom.


OBS! Precis när jag tänkte klicka iväg det här inlägget hoppar hon in i mitt rum och skriker något oförståeligt på danska! Sedan snurrar hon runt,runt med sina hästtänder iförd sin rosa fluffiga morgonrock (som hon älskar mer än något annat på denna jord). Satan att jag inte hann fota!




Bra jobbat!

Ja, ni ser..


(Hade först tänkt att översätta detta till SVENSKA för er läsare, men jag är inte riktigt säker på vad hon vill säga, så jag lämnar det till er, tolka det hur ni vill!)


http://mikissurroundings.blogg.se/

I Mikis blogg kan ni läsa om hennes förskönade liv i Istanbul. (http://mikissurroundings.blogg.se/)
Men här i min blogg avslöjas den nakna fruktansvärda och skrämmande sanningen!


Offret! (eller snarare förövaren)

/Malin.


RSS 2.0